Franz klammer keramikk

Om meg 

Jeg heter Franziska og det er jeg som driver Franz Klammer. Jeg er mor til to og kommer opprinnelig fra Tyskland. Jeg har bodd i Trondheim i 12 år. Jeg har jobbet med leire helt siden videregående. Det gir meg glede, ro og motivasjon. Dette vil jeg dele gjennom kursene mine.

Jeg har en bachelorgrad i kulturpedagogikk og en master i tradisjonskunst. Jeg har jobbet i mange felt med både grafikk, tekstil og video, men jeg trekkes alltid tilbake til leire.
I 2017 startet jeg et åpent keramikkverksted på Ila. Her holder jeg dørene åpne hver tirsdag og torsdag for alle som vil modellere med leire.
I fjor sommer tok jeg steget og etablerte egen virksomhet og siden har ting skjedd fort! Det ble sommerkurs, helgekurs, Rakubrenning og etablering av et større verksted på Munkaunet for å nevne noe.
Det å formidle kunnskap som sitter i hendene har fascinert meg lenge. Jeg har fordypet meg i formidling av taktil kunnskap gjennom masteroppgaven min og syns det er et spennende og givende arbeid. Å kunne lære bort kunnskap som går fra hånd til hånd er en prosess som overføre så mye mer enn bare kunnskap. Det er et møte mellom mennesker, generasjoner, kulturer.
Kursene mine bygger på gjensidig respekt, læringsprosessen er en dialog, en utveksling. Jeg møter deg der du stå med din kunnskap og dine ideer. Jeg hjelper deg på vei med praktisk råd og en hjelpende hånd der det trengs.
Jeg gleder meg til å møte deg!